pondelok 28. marca 2016



       Velkonočná pusta na jazere

             Severné svahy Malej Fatry nad Belskou dolinou...... Velkonočný pondelok
            Prísľub jari.....
            V nedeľu pred Velkonočným pondelkom sme boli pozrieť s babami na jazere.
           Takto to pučilo v kríkoch na Veľkonočný pondelok....
             Na jazero bolo pusto a bez života.....
             Potíúači  nikde, jaskyniarov tiež nebolo vidieť......
             Mandlový žlab pod Malým Fatranským Kriváňom......
              Otužilca sme tiež nevideli....... Skrátka skapal tu pec.... absolútne pusto........
            Našli sme v nedeľu strom kde to bzučalo včelstvom......
             Sárka a Alžbetka na streche základne......
             Na sídlisku takto kvitli Poniklece.....
            Dlho som už vo vode nebol. .... v poslednej dobe ani nieto s kým......
             Volali sme dnes aj Peťovi Kozoňovi ale nebral to...
              Akcia 13 februára - Martin s Tomášom poriadne zabrali...... kedy už konečne vykopeme tú novú jaskyňu.....
             Zaujímavé protisvetlo......
            Ešte v pondelok bol hrebeň takto zaviaty a na hrebeni boli veľké preveje, už to ale lezie dolu.....
            Mohla mať okolo 6 - 7 stupňov...... po značných zdravotných problémoch som vo vode len chvíľu
              Táto koruna bzučala včelstvom... bolo príjemné ich počúvať.....
             Nebolo s kým vyraziť do akcie. Martin bol s potápačmi v Chorvátsku..... a Peťo na lyžovačke a to sme komplet....
             Na prechádzke u nás za Solinkami....
             Voda bola výborná a slniečko príjemne hrialo.... čo viac si možno priať....
                Symbolika jari .....
            Na poliach sa slnia a popásajú  stáda srniek.....

             Takto opusteno tu na sviatky ešte nebolo.....
             Žírne polia  za sídliskom.....

             Ťavie chrbty....
                Západ slnka na Veľkonočný pondelok....
            Biela perina na hrebeni trochu povolila.....
            čaro západu slnka.....

             Ešte keby tak bolo kde odfotiť malé vyliahnuté húsatká majú presne takú istú farbu.....
             Malebná predjarná krajina pred západom slnka.....
            Jarná žltá.....
            Kŕdle havranou.... 
             Veľký Kriváň - Malá Fatra


Léčivý potenciál slunce, 1.díl.....

21. srpna 2015 v 0:54 | prvopodstata tm |  Zdraví
....je ohromný a silnější než jakékoliv "patáky od lékařů". Však si vzpomeňte na pořekadlo našich babiček, které tvrdily: "Kam chodí slunce, tam nechodí doktor". Naprosto s tím souhlasím a sám se dívám denně do slunce už mnoho desetiletí. Pokud svítí. Mohu Vám potvrdit, že zrak mám vynikající a slunce se nedá ničím nahradit.

Úvodní slovo:
Stálí čtenáři už vědí, že jsem před časem slíbila v jednom ze svých článků, že vypracuji seriál, který pojedná o tom, jak se dá využít slunce pro náš organismus. Pro ty z vás, kteří se těšili, mám tedy dobrou zprávu, konečně je to tady.
Pro odstranění vašeho skeptického pohledu otevřeme toto téma lidmi, kteří již v tuto dobu slunce běžně používají jako součást svého života a živí se skrze jeho energii.
Tento seriál nebude mít mnoho dílů, pouze shrne dohromady v několika článcích přínosná fakta. Proto nemá vlastní rubriku, najdete ho pod tématem ,,Zdraví".
Hira Ratan Manek a jeho HRM syndrom
Strojní inženýr Hira Ratan Manek se narodil v roce 1938 ve státě Kérala v jižní Indii. Více než 50 let žil Manek celkem obyčejným životem. K zásadní změně došlo až v roce 1992, kdy začal postupně ztrácet chuť k jídlu. Zcela přerušit přísun živin se Manek (zvaný též Hirachand) rozhodl v roce 1995 krátce po té, co se vrátil ze své pouti do Himalájí. Od té doby údajně nepozřel ani kousek pevné stravy. Připouští ale, že se občas napije kávy, čaje nebo jiné tekutiny. Ačkoli se to zdá neuvěřitelné, prošedivělý Ind tvrdí, že veškerou potřebnou energii čerpá ze Slunce.
První hodinu od úsvitu a poslední hodinu před soumrakem postává Manek s bosýma nohama na zemi a upřeným pohledem sleduje sluneční kotouč.
"Každý večer se bez mžiknutí oka dívá hodinu do slunečního světla. Je to jeho potrava. Občas pije kávu, čaj nebo jiné tekutiny," řekla novinářům jeho žena Vimla.
Světoznámý strojní inženýr nepovažuje svou schopnost za nic výjimečného: "Po několika dnech tréninku budete cítit, jak vám očima vstupuje do těla energie. Přijímáním slunečních paprsků očima se mozek dobije a začne využívat své netušené schopnosti. Sluneční energie absorbovaná očima zničí duševní choroby, nemoci těla, psychickou nedostatečnost a učiní život šťastným a klidným. Hlad jednoduše zmizí."

Lékaři varují, že několikaminutový pohled do přímého slunce může těžce poškodit sítnice a způsobit slepotu. Manekův zrak je však v rozporu s tímto tvrzením v naprostém pořádku. Aby dokázal, že mluví pravdu, přijal Hirachand nabídku Národního úřadu pro letectví a vesmír (National Aeronautics and Space Administration, NASA) a podrobil se 411 dní trvajícímu půstu pod lékařským dohledem v americkém výzkumném centru. Vědci museli nakonec potvrdit, že Manek po celou dobu nic nejedl a pil pouze vodu. Experti z NASA na jeho počest dokonce zavedli nový termín - "HRM fenomén".
Hira Ratan Manek má dokonce vlastní webové stránky, kde se snaží lidem předat své zkušenosti.
Úvodní slovo jeho oficiální stránky přeložil OSUD.cz, kde se píše:
Sluneční ozdravné centrum se zaměřuje na pomoc lidstvu získat lepší pochopení toho, jak lze použít slunce pro léčbu mysli, těla a ducha, jako bylo demonstrováno. Hira Ratan Manek, který, v důsledku zírání do slunce získal lepší fyzické, duševní, emocionální a spirituální zdraví.
Hira Ratan Manek (HRM), mimo jiných, dokázal, že člověk může žít jen o sluneční energii velmi dlouhou dobu, aniž by cokoliv jedl. To se stalo známým jako fenomén HRM. Tato metodu je používána pro léčbu všech druhů psychosomatických, duševních a fyzických nemocí, stejně jako pro zlepšení paměti a duševní síly pomocí slunečního světla. Člověk se může zbavit jakéhokoliv druhu psychologických problémů a získat důvěru čelit jakýmkoliv problémům v životě a může překonat jakýkoliv druh strachu, včetně strachu ze smrti, do 3 měsíců poté, co začne tuto metodu praktikovat. V důsledku bude člověk osvobozen od duševních poruch a strachu, což bude mít za následek dokonalou rovnováhu mysli. Pokud člověk pokračuje v aplikaci řádné praktiky zírání do slunce po 6 měsíců, osvobodí se od psychických nemocí. Navíc, po 9 měsících, může nakonec vyhrát nad hladem, který poté sám zmizí.
To je přímá, přesto účinná metoda založená na sluneční energii, která umožňuje, aby se člověk zharmonizoval a znovu nabil tělo životní energií, a také to velmi snadno vyvolá neomezenou moc mysli. Navíc to člověku umožní se snadno osvobodit od trojitého utrpení lidstva, jako duševní nemoci, fyzické nemoci a spirituální ignorance.
Zveme vás prozkoumat a posílit se učením HRM ohledně toho, jak vás slunce může vyléčit!
Proces zírání do slunce
Máme ve svém těle super počítač, který nám byl dán přírodou, kterým je náš mozek. HRM (Hira Ratan Manek) to nazývá "mozkotor". Mozek je výkonnější, než většina vyspělých super počítačů. Každičká lidská bytost je přírodou obdařena bezpočtem nadání a nekonečnou zděděnou mocí. Jednotlivci by se nikdy neměli podceňovat. Všichni jsou obdařeni. Pokud tuto moc využijeme, můžeme se dostat na vysokou úroveň. Bohužel tyto nekonečné zděděné schopnosti jsou naprogramovány v té části mozku, která z velké části spí a není využívána. Dokonce i lékařská věda souhlasí, že stěží využíváme mozek na 5-7% -- nejchytřejší lidé, jako Albert Einstein, měli využívat pouze asi 32% svého mozku.
Pokud můžeme aktivovat lidský mozek a probudit tyto nekonečné nám vlastní schopnosti, pak se můžeme povznést na vyšší úrovně. Můžeme dosáhnout, cokoliv chceme. Abychom provozovali mozek efektivně, musí být aktivován. Protože je to holistická entita, potřebuje holistické napájení. Sluneční energie je zdroj, který napájí mozek, který může vstupovat a odcházet z lidského těla nebo mozku pouze přes jeden orgán, kterým je lidské oko. Oči jsou vstupními dveřmi sluneční energie do lidského mozku. Jsou známy také jako okno do duše. Nedávný výzkum zjistil, že naše oči mají mnoho funkcí, než jen vidění. A o funkci oka je odhalováno stále více informací. Oči jsou komplexní orgány a mají 5 miliard částí, mnohem více než kosmická loď, která má asi 6-7 milionů částí. Na tom můžete vidět obrovskou schopnost lidského oka.
 

Léčivý potenciál slunce, 3.díl.....

23. srpna 2015 v 0:54 | prvopodstata tm |  Zdraví
....další zajímavá data pro Vás, nikde jinde se je asi nedozvíte.....


Proč nám neřekli pravdu:
Jistě si každý trošku rozumný jedinec umí domyslet, proč nás systém učí, že se musíme před sluncem chránit, mazat, zakrývat a nedívat se na něj.
Kdo je odtržený od své přirozenosti, ten je nemocný. Slunce patří k naší základní přirozené životní potřebě a proto nevědomost o jeho skutečných vlastnostech je pro nás velmi nebezpečná, škodlivá a způsobuje nám mnoho problémů a nemocí.
Čím více máme problémů a nemocí, tím více peněz vložíme do zdravotnictví a pomůcek pro ochranu proti slunci. - Jsou v tom peníze a cílená genocida. Nic víc za tím hledat nemusíte.
Co je to slunce:
Že je slunce rezonátor už víte z předchozího článku. Trošku to rozvineme.
Slunce vysílá fotony. (Co je to FOTON se můžete dočíst ve Wikipedii - ZDE) Je jich nekonečně mnoho, nelze změřit, jak moc jich slunce vysílá. Miliony? Miliardy? Biliardy? Mnohem, mnohem více.
Fotony jsou aktivovány kontaktem ze vzduchem a energiemi, které se nachází přirozeně v našem okolí. Potom začínají hřát.
Foton je velmi léčivý, obsahuje obrovské množsví dat, která jsou velmi důležitá pro naše zdraví.
Data ve fotonech obsahují něco, co se nedá nahradit, co nám dá jedině slunce.
Vytvořila jsem velmi jednoduchý nákres, kde je polopaticky vyjádřeno, kolik dat obsahuje jediný foton.


1 komentár: